LUSTWARANDE 04 – DISORIENTATION BY BEAUTY

 

Een tentoonstelling door fundament foundation.

 

Deze tentoonstelling zal vanaf 15 augustus te zien zijn in het park de Oude Warande in Tilburg. Bij de expositie lustwarande 04 heeft fundament in samenwerking met leerlingen en docenten van het Theresialyceum een kunsteducatief project ontwikkeld bij de tentoonstelling: Disorientation by Beauty. Dit educatieve materiaal is voor andere scholen vanaf begin september verkrijgbaar op video.

 

Uitgangspunt bij het samenstellen van dit educatieve materiaal is geweest dat het door leerlingen voor leerlingen zou zijn: wie anders dan leeftijdsgenoten kunnen andere leeftijdsgenoten enthousiasmeren voor hedendaagse kunst ?

 

In het schooljaar 2003-2004 zijn we op het Theresialyceum met diverse groepen bij beeldende vorming en ckv 2,3 gestart met opdrachten rondom het thema schoonheid (en het gedesoriënteerd raken door schoonheid). Leerlingen uit de tweede klassen en uit 5 vwo, 5 havo en 6 vwo hebben bij beeldende vorming beeldend werk gemaakt waarin zij hebben laten zien wat zij onder schoonheid verstaan. Net zoals de ‘echte’ kunstenaars dat hebben gedaan en nog zullen doen voor de ‘echte’ tentoonstelling van fundament, hebben de leerlingen eerst eens goed gebrainstormd: wat is nu eigenlijk mooi ? of wat vind ik mooi ? Is schoonheid iets wat je vooral aan de buitenkant ziet, of kan het ook ergens anders in zitten ? Kun je afgeleid of gedesoriënteerd raken door schoonheid ? Wat voor schoonheid is dat, waar je door gedesoriënteerd zou kunnen raken ?

 

Op de videoband zal verslag gedaan worden door leerlingen, wat zij relevant vonden met betrekking tot het thema van deze tentoonstelling; de geschiedenis van de Warande; vermaak zoals dit in Baroktuinen vroeger plaatsvond; hoe stichting fundament een tentoonstelling als deze samengesteld heeft; hoe kunstenaars met een dergelijk thema werken; hoe zij werk maken voor een locatie.

 

Meer informatie over de tentoonstelling en over hoe u deze videoband kunt bestellen:

 

http://www.fundamentfoundation.nl/index.htm

 

 

home                      terug naar nieuws